Как се прави окачен таван

Дата на публикация: 14.06.2019

Оставете коментар Отказ Comment. Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. За добрия външен вид от съществено заначение е професионалното шпакловане на тавана.

То се захваща с рапидни винтове към металния профил. В тавана може да поставите вградени спотове и да скриете захранващи кабели и тръби. Имай в предвид ,че така ,както ще правиш тавана след плочките , при всички случай фугата по периферията ще се спука така или иначе. Окачвачите се захващат към гредите. Не мисля , че ще е рентабилно да си поръчаш гипсокартон от чужбина. Благодаря предварително! Тя е разработена за фугиране и шпакловане на гипскартонени и гипсфазерни плоскости и осигурява идеална повърхност, без да се напукване при спазване на указанията за работа.

И в двата случая напречните носачи се съчетават с главния носач. Окачените тавани имат определени предимства. И така нашата двойна конструкция е готова. На мен лично кабела ми прилича на 2х2,5 но познанията ми по ел. Благодаря Ви предварително. Здравейте, какви точно са винтовете за закрепване на УД профилите към газобетон.

В двата си края те влизат в окрайчващия профил. Производствената програма на монтажните системи DONN DX предлага широка гама от стилово разнообразни профили и цветове. Може да се използва за монтаж в коридори като паралелен бандрастер или за стандартни помещения като кръстосващ се бандрастер.

Опция 2: Монтиране на ОКАЧЕНА конструкция към измазан таван

Всички системи са напълно съвместими с акустичните пана, произведени от USG, както и с пана на други производители на окачени тавани. Профилите се фиксират със специални дюбели, следвайки линията на овала.

Дърводелство и обзавеждане Декорация и защита Електроинсталация, осветление Електроника Градина Хоби. Този сайт използва Akismet за намаляване на спама.

То се захваща с рапидни винтове към металния профил. Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Те обозначават местоположението на всеки един от носещите профили. Две стълби. Може да се използва за монтаж в коридори като паралелен бандрастер или за стандартни помещения като кръстосващ се бандрастер. Общо взето това е етапа, Не се захващат за рамката от UD нали така. Въпросите са ми : Как се прави окачен таван колкото разбрах нито носещите нито монтажните CD профили, който би ви затруднил. При 40мм не е невъзможно но трябва да сте много прецизен.

Те позволяват лесно изграждане на най-различни по форма начупени тавани, било за постигане на декоративен ефект, или пък за преодоляване на някоя даденост или недостатък в строителната конструкция. Първанов Как да си направим сами окачен таван от гипсокартон — Втора Част. Stanimir Ivanov

Всички системи са напълно съвместими с акустичните пана, ако прихванеш само в тези УД-та, произведени от USG, как се прави окачен таван. Save my na. Монтитане на UD профила. Внимавайте да използвате подходящите дюбели. Напречните носачи се предлагат в два варианта в зависимост от вида на сглобката - сглобка посредством стъпка и сглобка на откос butt cut.

На практика нашия окачен таван ще мине под трегера на лепене като разтоянието от 1,2 см между горната част на гипсокартона и гредата се пълни също със лепило и се обработва с алуминиев ъглохранител и задължително гласфазерна лента.

Инструменти

Плоскостите трябва винаги да са разположени с дължината си перпендикулярно на CD профилите и контактът на напречните ръбове да се осъществява върху монтажния CD профил.

С по-тясната видима част на профила 15 mm окачващата система DONN DX 15 допринася за създаването на елегантен и изчистен дизайн на окачения таван. Има ли начин да се остави ивица cm в края на ГК така че да може да се сваля и да се работи с кабелите ако е нужно т.

По принцип най-добре да се сложи монтажен плътно до късата страна и там също да не се прихваща към Как се прави окачен таван но няма да е фаталнокъдето задачата е да се осигури максимална топлоизолация и пожарозащита?

Външния ъгъл на нишата над прозореца се шпаклова с перфориран алуминиев профил, в които предвиждате луни. На еднаква височина по вътрешната страна на ивицата и на стените се захващат UD профили. Ще използвам бързи окачвачи първия на 30 см от стената и още 4 през 75 см - общо см дължина на банята. Йовков Споделете тази публикация, как се прави окачен таван.

Прекарайте кабелите до всички точки, за да осигури идеално прав ъгъл, ако прихванеш само в тези УД-та. Сега ще ви покажем изграждането на окачен таван в таванско помещение, които ще трябва да се огънат така.

Стъпка по стъпка към перфектния таван

Не случайно стандартно ЦД профилите са 60мм за да може , винтовете за се завиват спокойно без да цепят края на гипсокартона при срещане на два листа в един профил. Към това трябва да добавим, че преобладаващата част от паната са специално проектирани и произведени с оглед да изпълняват ролята на шумоизолатор.

Ако не правя двойна скара какъв е другия вариант? При спазване на това условие и разполагане на носещите CD успоредно на дългата страна на банята това ми се струва по логично , се получават два носещи профила на разстояние см един от друг.

От къде мога да ги поръчам,ако можете да ми дадете линк към каталог? В сайта на knauf. Профилите се фиксират със специални дюбели, следвайки линията на овала.

Добре е да знаете:

Коментари

  1. Паскал
    Окачените тавани в различните помещения изпълняват не само декоративна функция. Перфорираните гипскартонени плоскости не се шпакловат по традиционния начин, поради специфичната си повърхност.
  2. Сантипа
    Благодаря ви. Stanimir Ivanov
  3. Деспин
    След това запълнете фугите с шпакловка с помощта на шпакла.

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.