Болести по листата на черешата

Дата на публикация: 14.06.2019

В повечето случаи в мястото на повредата тя е разкъсана и раните са покрити със смола. Събота, 21 Декември Вход. Много силно чувствителна е вегетативната подложка Колт.

Видът се размножава както полово, така и партеногенетично. Бактерията Agrobacterium tumefaciens се запазва в почвата и в туморите на нападнатите растения. Свръхрастежът или гъстотата може да се дължи на гъбични заболявания, но много от тях не са съгласни с това. Те вгризват в пъпките. Лечението на болести на черешата става по-бързо, ако засегнатите области се отстранят незабавно от растението.

Източници на зараза са и голям брой тревисти растения, които се нападат от нея. По листата на инфектираните дървета се наблюдават хлорози, некрози, деформации на листата и плодовете, а по клоните и стволовете - смолотечение, което води до потиснат растеж на дърветата.

Това е причина имоти перник под наем без посредник широкото им разпространение, а освен това се затруднява и борба с тях. Чрез химическа борба се предпазват тъканите от заразяване. Scarabaeidae - Листороги бръмбари. Мерки: Веднага след цъфтежа или по-точно по време на окапване на венчелистчетата се прави първото профилактично пръскане.

След прибиране на предшественика площа се оставя около месец, без да се обработва. Всички черешови сортове с ценни стопански качества са чувсвствителни в различна степен на болестта.

У нас късното кафяво гниене се причинява от гъбата Monilia fructigena, болести по листата на черешата.

Излюпената ларва прогризва костилката, чиито стени са меки и влиза в нея, където се храни с ядката. Летежа се установява с жълти лепливи уловки тип Rebell , които се поставят в края на април — една уловка на всеки 10 дървета.

Череши: болести и контроли

Чрез вятъра, въздушните течения и насекомите спорите могат да се пренесат и на по-големи разстояния. Кореновата система на здравия материал от подложки и семената за семенилището да се третира профилактично, като за целта се използва глинена каша с добавка на Косайд ВДГ.

При благоприятни условия за развитие на болестта и при непровеждане на борба срещу нея тя обхваща постепенно цялото дърво. При установявяне на висока плътност на зимуващите стадии на неприятелите се прави зимно пръскане. Ларвите и възрастните дървеници се хранят с сок от тъканите на листата на младите как тревисти и дървесни растения.

Ларвите и възрастните дървеници се хранят с сок от тъканите на листата на младите как тревисти и дървесни растения. Излюпените ларви се вгризват в още меката костилка и се хранят с ядката, болести по листата на черешата, без да засягат месестата част.

Гъбна сачмянка. Оценете 1 2 3 4 5 0 гласа. След две седмици се пристъпва към обработка на почвата. Бръмбарите нагризват тичинките, плодниците и венчелистчетата.

Жълтите листа през лятото при череша и вишня са резултат от болести и неприятели

Има доста голям списък на всякакви болести по черешите , но най-опасните и често срещани са следните шест:. Апибизнес Знания и технологии По света. По време на вегетацията е необходимо да се извършат плитки почвени обработки с цел по-добра аерация на почвата, поддържане на почвената повърхност чиста от плевели, повишаване устойчивостта на дръвчетата, заораване на болните листа и плодове , унищожаване на част от неприятелите и др.

Непосредствено след излюпването младите гъсеници се спускат по копринени нишки. Зимува като възрастно насекомо под тревната растителност. На цвят е зеленикаво-сиво, ржавожелтый. Биологично земеделие. Раните от резитбата да се замазват с овощарска замазка Фитобалсам.

Гъбични заболявания

Черешката започва да формира яйчниците, когато опрашването се случва от цветята на същите сортове череши. Не се допуска HTML код. Те са доста прости:.

Поразените череши остават по дърветата където се мумифицират. Обърнете внимание на снимка - при развитието на болестта на череша се наблюдава покафеняване и отмирането на листата, които спят в багажника. Болести по листата на черешата добре развитите вече листа петната остават и при тях няма перфорации.

Възрастните летят в края на март и първата половина на април. Икономически важни болести по черешата Публикувано на:. Това решение ще предпази дървото от вредители, както и изсъхване на клоновете:. Причинител на болестта е бактерията Pseudomonas syringae p.

Сродни публикации

Разред Diptera. Тъканите некротират, като се отделят от здравата част и опадат. Агроновини Растениевъдство Животновъдство Агротехника.

Декември 21. Количеството вода е съобразно мяс Как да ускорите растежа на отделните клонки?

Добре е да знаете:

Коментари

  1. Пътка
    Човек е пострадал, а 15 тона фураж са унищожени при пожар в силоз край Генерал Тошево - Петък, 20 Декември Много силно чувствителна е вегетативната подложка Колт.

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.