Карта на общините в област пловдив

Дата на публикация: 17.09.2019

В близост до столицата, освен в Божурище, значителен ръст на наетите лица с около една трета регистрира и община Ботевград, където ежегодно наетите се увеличават с близо души, достигайки 12,6 хил. Коментари 0 Сортирай. В същото време, също както и при успешните общини, този ефект може да бъде омекотен или усилен в зависимост от състоянието на местната икономика.

Подобрението на общата икономическа конюнктура няма кой знае какъв положителен ефект върху пазара на труда в много от по-бедните общини, особено в тези, в които се наблюдават и трайни негативни демографски процеси. Доста различна е картината в малките общини, като на места се наблюдават фрапантно високи съотношения между общинските служители и населението.

Мексико е на една ръка разстояние - посети го. Данните на МФ показват, че общините с най-малък брой общински служители спрямо населението са Столична община, Казанлък, Добрич и Перник. Борси и финанси. Дайте своя Like за спортните личности на България. Заплатите в района обаче остават ниски, а безработицата - сравнително висока.

Материалът е подготвен за бр. Тези данни показват, особено ако текущите правомощия и задължения на общините се запазят или бъдат разширени, малките общини в страната са изправени и пред сериозни трудности в сферата на образователната дейност. Успехът на Тракия икономическа зона е ясно видим и на тази карта. Освен пред карта на общините в област пловдив демографските предизвикателства и техните ефекти върху дейността на администрацията.

Абонирай се.

  • Разликата в качеството на предоставяното образование стана особено ясна през последните няколко години след въведените мерки за затягане на контрола на зрелостните изпити. На общинско ниво картината е следната:.
  • Групи от общини с висока безработица има още в смесените райони в североизточната част на страната например Самуил-Венец-Хитрино-Каолиново-Никола Козлево. Продължаващият спад на населението в редица райони на страната води до все по-фрапантни съотношения между размера на общинските администрации и броя на обслужваното от тях население.

От Уикипедия, свободната енциклопедия

Лудогорец иска защитника на Сент Етиен - Лео Лакроа. USD 1. Негативното демографско развитие на значителна част от българските общини оказва сериозен ефект върху възможността им да постигнат увеличаване на броя на наетите лица на тяхна територия.

Тежкото демографско състояние на редица общини и неспособността на местните власти да оказват реално влияние върху протичащите социалноикономически процеси дават резултат и по линия на случващото се на трудовите пазари. Коментари 0 Сортирай.

  • В същото време в Трън, и в други сравнително малки общини, като споменатата вече Мизия, Георги Дамяново, Брегово, Брусарци и т. Предвид проблемите в ключовия за общината животновъден сектор през г.
  • Данните за нивата на брутните заплати и за броя на наетите лица на ниво община показват, че възстановяването на трудовия пазар и последвалата експанзия протичат неравномерно на територията на страната.

Във всяка една от тях се падат над души население на всеки общински служител. Спрямо г. Източник: GettyImages! И през г. Тъй като разликите в броя на наетите лица на общинско ниво са значителни и са в силна зависимост от броя на местното население, карта на общините в област пловдив, картата по-долу показва относителната промяна на броя на наетите лица през г! Спрямо населението общините са получили средно по 1 лв.

Общини в областта

Въпреки че голяма част от увеличаването на наетите се случва предимно на юг от Стара планина, някои от най-добре представящите се местни пазари на труда са на север. Изключения правят само общините, в които се явяват много малко ученици, но там резултатите се менят доста повече от година на година. Във всяка една от тях се падат над души население на всеки общински служител. Важното е, че в случая ръка за ръка вървят община, провела референдум срещу развитието на тежката промишленост, както и община, в която сериозни проблеми в компании от същия сектор водят до затваряне на рудници и масови съкращения.

На общинско ниво картината е следната:. Мистериозна смърт на биткойн трейдър, държащ млн. Лудогорец иска защитника на Сент Етиен - Лео Лакроа.

Вход Поток Профил Изход. И през г.

72 от 265-те общини в страната не отговарят на критерия за население над 6 хиляди души

Какво ни кара да се будим посред нощ. Сред причините за това са слабата бизнес активност в тези и близки до тях общини, както и сравнително ниската трудова мобилност на населението в тези райони, включително и заради проблеми с квалификацията и образованието на работоспособното население. Ниското кадастрално покритие на територията на една община представлява пречка пред инвестициите, особено когато те предвиждат строителство на нови обекти.

Продължаващият спад на населението в редица райони на страната води до все по-фрапантни съотношения между размера на общинските администрации и броя на обслужваното от тях население.

Най-скъпото шампанско в света. На общинско ниво картината е следната:. Сред причините за това са слабата бизнес активност в тези и близки до тях общини, където се намират по-голямата част от новооткритите производствени мощности в Тракия икономическа зона, както и сравнително ниската трудова мобилност на населението в тези райони.

Затова например не е изненадващо, особено ако текущите правомощия и задължения на общините се запазят или бъдат разшире. Във всяка една от тях се падат над души население на всеки общински карта на общините в област пловдив. Предвид проблемите в ключовия за общината животновъден сектор през г. Вход Поток Профил Изход. През г. Тези данни .

Още по темата

Най-голям ръст на броя на наетите спрямо г. По-голямата част от тях се намират в пограничните райони, като особено ясна концентрация се наблюдава в Северозападна България. Тъй като разликите в броя на наетите лица на общинско ниво са значителни и са в силна зависимост от броя на местното население, картата по-долу показва относителната промяна на броя на наетите лица през г.

Негативното демографско развитие на значителна част от българските общини оказва сериозен ефект върху възможността им да постигнат увеличаване на броя на наетите лица на тяхна територия.

Изключения правят само общините, в които се явяват много малко ученици. Най-скъпото шампанско в света. Данните на МФ .

Добре е да знаете:

Коментари

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.