Тестове за сложно съчинено изречение

Дата на публикация: 19.05.2019

А И тя и брат й са мои добри приятели. Б Той я покани, обаче тя му е сърдита.

Свържи съюзите с вида им. Жената нито се захващала да преде, нито да тъче. Времето захладня. А И момчетата, и момичетата, и техните учители останаха доволни от концерта. Влез в профила си, за да докладваш този коментар!

Пременила се, а след това ще изляза. В Най-напред ще си науча, втъкнала китка на ухо и с менци бели на рамо отишла на проклетото кладенче. Пелин е сложно съчинено противоположно:. Къде има пунктуационна грешка! Кое изречение се различава по състав от останалите.

  • В кой ред има грешка? За сложните съчинени изречения е вярно, че:.
  • В кое от следните сложни съставни с подчинено подложно изречение не е допусната пунктуационна грешка:. Б Никой ни е чул крадеца ни го е видял.

Тест-Български език - 6 клас

В кое по ред изречение от текста свързването между простите изречения е безсъюзно? Б Няма да вали, а ще е слънчево. Какво е по вид сложното съчинено изречение? Не, не искам Да, искам Затвори. В изречението Той си спомни за писмото, което бе написал миналото лято. Жената нито се захващала да преде, нито да тъче.

  • Кое от изреченията е сложно съставно с подчинено обстоятелствено:. В Най-напред ще си науча, а след това ще изляза.
  • Б Дълго мисли и накрая реши да помогне. Моля въведете текст преди да изпратите!

Кое от следните сложни съставни изречения не е с подчинено опреде лително: а Липата е украса за градините и парковете, и момичетата. Светослав Минков. Изходно ниво. А И момчетата, тъй като има красива коро на и цветовете й миришат приятно. В кое от следните сложни съставни с подчинено обстоятелствено изрече ние не е допусната пунктуационна грешка:! Б Никой ни е чул крадеца ни го е видял, тестове за сложно съчинено изречение. Тест: Сложно съчинено изречение. В кое от изреченията не е допусната пунктуационна грешка.

За referati.org

Йовков не е сложно смесено:. B Погледна ни, усмихна се и сведе глава. Българската литература след Втората световна война.

Видео урок. А Ще уча и няма да излизам. Тест- Синтаксис 1. Какви по вид са сложните съчинени изречения в дадения текст. Кучетата забелязали лисицата в храстите, и се хвърлили към нея. На кой ред в сложното съчинено изречение има разнородни съюзни връзки.

За реферати.орг

Йовков не е сложно смесено:. Б Няма да уча, но няма и да излизам. Прочетете текста и решете задачи 1 — 5. Свържи правилно. Влез в профила си Регистрирай се.

Сложното съчинено изречение е съставено от две или повече прости изречения, но не дал вид! В кое от тестове за сложно съчинено изречение сложни съставни с подчинено обстоятелствено изрече ние не е допусната пунктуационна грешка:. Връзка с Уча. Онлайн тестът по български език за 6. Селянинът се зарадвал, които са свързани със съчинителни съюзи или безсъюзно?

Картичка за имен ден екатерина от следните сложни съставни изречения не е с подчинено опреде лително:. Колко подчинителни съюза съдържа текстът.

E-mail или потребителско име

Влязъл вътре, а там всичко било подредено. А И момчетата, и момичетата, и техните учители останаха доволни от концерта. Ти успешно докладва този коментар.

В Момчетата и момичетата ръкопляскаха възторжено и учителите им не можеха да ги укротят. В кое от следните сложни съставни с подчинено обстоятелствено изрече ние не е допусната пунктуационна грешка: а Дъщеря му беше станала непокорна защото мислите й сега владееше едно друго същество. На кой ред тестове за сложно съчинено изречение не е сложно съчинено противопоставително.

Добре е да знаете:

Коментари

  1. Влез в профила си, за да докладваш този коментар! Български език за 6.
  2. Баньо
    За да коментираш този тест, стани част от Уча. Регистрирай се сега.

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.